Corona handleiding

| Door: Onbevreesde Jakhals

Corona Kamp

Algemeen: Hygiënemaatregeling
Na elk kamp is er een verplichte quarantaine van 2 dagen!!

Mondmaskers
Het zal nodig zijn dat uw kind een mondmasker zelfstandig kan aandoen. Mogen wij dit vragen om dit op voorhand te oefenen zodat dit vlot kan verlopen.

Handen wassen
De leiding zal er voor zorgen dat de kinderen regelmatig hun handen wassen. Doorheen de dag zal dit op een aantal vaste momenten gebeuren:
• voor én na elke activiteit
• voor én na het eten
• bij tussendoortjes
• na elk toiletbezoek
We laten iedereen de handen wassen met water en zeep en zullen papieren handdoeken gebruiken om de handen af te drogen. Op tentenkampen maken we gebruik van wasbakjes en verversen we het water na gebruik. De gebruikte papieren handdoeken gooien we nadien weg in een vuilbak.
Op klein kamp is er een grote sanitaire blok voorzien die opgesplitst zal worden. Op Groot kamp werken we met een wasstraat.

Hoesten en niezen
Hoest en nies in de elleboog. Gebruik papieren zakdoeken om je neus te snuiten. Gooi ook die weg in gesloten vuilnisbakken. Mogen we u vragen geen stoffen zakdoeken mee te geven.
Reiniging voorwerpen en contactoppervlakken
Veel gebruikte voorwerpen uit de eigen bubbel worden regelmatig met afwasmiddel of allesreiniger gekuist. De leiding voorziet een sproeier waardoor dit vlotter kan verlopen.
Dus: deurklinken, kraantjes en de toiletbril. Maar ook tentpalen, wasbekkens, HUDO’s en het kraantje van de watertank worden minimaal dagelijks gekuist.
Tentpalen van gehuurde tenten (via het ULDK, een andere groep of de privémarkt) reinigen we goed bij het opzetten van de tenten en alvorens ze terug te brengen.

Materiaal dat gedeeld wordt over bubbels heen, moet elke keer gedesinfecteerd worden als ze doorgegeven worden. Daarom zullen we zoveel mogelijk materiaal per bubbel voorzien.
Verluchten
Dagelijks zullen alle ruimtes en tenten verlucht worden. Voordat de leden gaan slapen zullen deze nogmaals verlucht worden.

Klein kamp
Vervoer
Carpoolen is op dit moment nog niet toegelaten, moesten de maatregelen nog versoepelen zullen wij dit zeker meedelen. Daarom vragen wij dat u uw eigen kind kunt voeren.

Afzetten
We spreken op zaterdag 04/07/2020 direct af op de locatie om contact tussen de bubbels te vermijden. De leiding zal er voor zorgen dat al het materiaal, inclusief leiding, op het kampterrein geraakt.
Adres:
Kluis 1
3051 St.-Joris-Weert

Wouters aankomen tussen 12u en 13u.
Kapoenen aankomen tussen 13u en 14u.

Heeft u een kapoen en een wouter mee is dit geen probleem, er zal voorzien worden dat de aanwezige wouters ook opgevangen worden als deze te vroeg aankomen. Dit doen we om het contact tussen de bubbels te vermijden, op de locatie zelf zal duidelijk aangeduid zijn waar u uw kind mag afzetten. Mogen wij u ook vragen om afscheid te nemen in de auto zodat het afzetten vlot zal verlopen.

Afhalen

Het afhalen zal zoals het afzetten in tijdzones gebeuren:

Kapoenen tussen 17u en 18u.
Wouters tussen 18u en 19u.

Heeft u een kapoen en een wouter is dit ook geen probleem.

Terrein
Het terrein bestaat uit een groot veld en een blokhut. De kapoenen gaan in de blokhut slapen en de wouters in tenten op het terrein.
Voorzie dus zowel voor de kapoenen en wouters een matje en warme slaapzak.

Bubbels
Op klein kamp kiezen we ervoor om 2 bubbels te maken:
Bubbel 1: kapoenen, kapoenenleiding en 2 fouriers ( 30 personen)
Bubbel 2: wouters, wouterleiding en 2 fouriers ( 35 personen)

Tussen deze bubbels zal er geen contact zijn, moest dit toch nodig zijn zal er een mondmasker gedragen moeten worden.

Groot kamp
Vervoer
Vertrek
Gezien we ons met het openbaar vervoer verplaatsen is een mondmasker dragen verplicht, mogen wij vragen dit bij het kind aan te doen voor u uw kind afzet. Er zal ontsmettingsgel voorzien worden om de handen te ontsmetten.

Heenrit: Gent Sint-Pieters (8u41) -> Genk (10u53)

Handbagage: lunchpakket, voldoende water ( 2u treinrit + 2,5 uur stappen), 1 reserve mondmasker (steriel), bezigheden voor op de trein.

Terugkomst

Wij zullen rond 16u19 aankomen in Gent Sint-Pieters. We komen in per bubbel naar de voorkant van het station waar u uw kind mag ophalen vervolgens.

Camion laden
De camion laden zal doorgaan op 30 juni op de scouts. Verdere info hierover zal nog online (site en facebook) komen in de week ervoor.

Terrein
Het terrein bestaat uit een groot bos met een open plek. Het terrein is groot genoeg zodat de 2 bubbels niet in contact zullen komen.

Bubbels
Op groot kamp kiezen we ervoor om 2 bubbels te maken:
Bubbel 1: woutlopers, woutloperleiding, jogi’s, jogi leiding en 2 fouriers ( 45 personen)
Bubbel 2: givers, giverleiding, jin, jinleiding en 2 fouriers ( 30 personen)

Tussen deze bubbels zal er geen contact zijn, moest dit toch nodig zijn zal er een mondmasker gedragen moeten worden.

Wat als uw kind corona krijgt op kamp?

Wij zullen dagelijks de temperatuur van uw kind 2 maal opmeten. Indien er wordt vastgesteld dat deze verhoogd is ten opzichte van de temperatuur in rust, met als gevolg een vermoeden van corona, zal uw kind in quarantaine geplaatst worden.

De groepsleiding zal dan contact opnemen met de huisdokter of een plaatselijke dokter. Deze zal dan ter plaatse beslissen of er nood is aan een test.

Indien de huisdokter beslist dat het noodzakelijk is dat het kind naar huis gaat of de test positief is vragen wij u uw kind te komen halen binnen de 24 uur. Ook zullen broers en zussen moeten worden afgehaald.
Indien er te veel besmetting zijn in een bubbel zal deze naar huis worden gestuurd.