Kampen & Weekends


Sinds jaar en dag hebben we bij Joe English de gewoonte om elk jaar op verschillende weekends te gaan. Het eerste weekend, meestal in Oktober, is het groepsweekend. We gaan dan met de hele groep samen weg voor een supertof weekend. Dit scoutsjaar gaat dit door op 28-30 oktober 2022 in Poperinge!


Dit is echter niet het enige weekend. Voor alle takken staat de keuze vrij om ook op takweekend te gaan. Dat is dan enkel met een welbepaalde tak. Of deze weekends gedaan worden hangt af van de keuze van de leiding van uw kind, want de leiding moet dit zelf organiseren en moet dit dan ook qua tijd en qua logistiek zelf zien zitten. Voor de jongere takken wordt daarom soms geopteerd voor een daguitstap of voor een soort 24u, met 1 overnachting. Deze weekends vallen in het tweede deel van het scoutsjaar.


Elk jaar in juli is er dan de kers op de taart, het neusje van de zalm, namelijk: het scoutskamp.


  • De kapoenen en de wouters gaan op kamp in gebouwen voor zeven dagen.
  • De woudlopers, jogis en givers gaan op tentenkamp voor 11 dagen.
  • De jin beslissen in het jaar zelf waarheen ze gaan en spijzen hun kas met allerhande acties.
  • Eenmaal om de drie jaar gaan de givers ook op buitenlands kamp (om de drie jaar omdat iedereen drie jaar giver blijft, zo maakt iedereen dat zeker en ook slechts één keer mee, een unieke ervaring dus). Het vorige was in de zomer van 2022, dus in de zomer van 2025 is het weer zover.Feestweekend


Een jaarlijks weekend vol met dolle activiteiten, voor zowel jong tot oud. Van sportief tot recreatief, van streekbierkes tot kipkes, je kan het zo gek niet bedenken, of het is aanwezig op ons topweekend!


Het feestweekend zal dit jaar doorgaan op 1 en 2 oktober. De precieze indeling van het feestweekend zal later schriftelijk als internetsgewijs meegedeeld worden.


Naast het eten bieden we ook andere activiteiten aan op feestweekend. Voor verdere vragen gelieve een mail te sturen naar groepsleiding@joe-english.be.Doe-dag VZW


Onze scouts is een veelgebruikte locatie die nu en dan wel eens nood heeft aan een stevige opknapbeurt. We doen dan ook een warme oproep aan alle handige Harry’s en Marias om op deze dag op de scouts te komen helpen. Er worden herstellingen gedaan aan de lokalen om deze in orde te zetten zodat we een vlotte werking van al onze activiteiten kunnen blijven garanderen. Deze gezellige voormiddag is ook een ideale gelegenheid om het leidingsteam en de werking van de vzw beter te leren kennen.