Takken


Onze groep is verdeeld in zes verschillende leeftijdstakken:

Kapoenen


Vanaf het eerste leerjaar OF als je 6 wordt voor 1 januari van het lopende scoutsjaar kan je bij de kapoenen komen. Het leven van een kapoen (6-8 jaar) is er één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld..

Wouters


Wie tussen 8 en 10 jaar is, kan meespelen bij de wouters. Het is typisch voor wouters dat ze zelf dingen leren doen. Ze krijgen ruimte en kansen om dingen uit te proberen en van elkaar te leren.

Woudlopers


Vanaf 10 tot 12 jaar, zit je bij de woudlopers. Een grote stap, want zij gaan voor de eerste maal 10 dagen op tentenkamp, waardoor ze ook een heleboel technieken zoals sjorren en allerhande aanleren.

Jogi's

Jonggidsen en jongverkenners (12 – 14 jaar) trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. Jonggivers krijgen een waaier van mogelijkheden om mee te beslissen, zelf de handen uit de mouwen te steken en allerlei vaardigheden onder de knie te krijgen.


Givers


Bij de gidsen en verkenners (14 – 17 jaar) is er ruimte voor grotere projecten. Met de groep een snuifje avontuur realiseren, of uitgedaagd worden door elkaar. Vanuit eigen interesses op zoek gaan naar zichzelf tussen soortgenoten. Dit door typische activiteiten of door een experiment waaraan gidsen/verkenners in kleine groepjes mee voorbereiden.

Jin


Jins (17 jaar) leven één jaar intens samen in hun jintak. In hun eigen ‘jonge’ stijl werken ze gekke activiteiten, projecten en zelfs hun kamp uit. Al doende leren ze samenwerken en verantwoordelijkheid opnemen. Hieruit groeit engagement voor de groep en voor de samenleving.